Sorin Cristian Mateescu, senator AURSorin Cristian Mateescu, senator AUR
INTERPELARE

            Adresată:   Domnului ministru Ștefan-Radu OPREA

                        Ministerul  Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

                         De către :   Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU

                         Circumscripţia electorală nr.14 Constanța

                         Grupul  Parlamentar  AUR – Senat

                         şi prezentată în şedinţa Plenului din 12.03.2024      

Obiectul interpelării: lansarea noii ediții a Programului Femeia Antreprenor

Domnule ministru, având în vedere informațiile recente conform cărora MEAT (Ministerul Economiei și Mediului de Afaceri) pregătește o nouă ediție a Programului Femeia Antreprenor și că procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis se află în consultare publică, vă solicit  mai multe detalii referitoare la criteriile de acordare a finanțărilor nerambursabile prin acest program:

  1. Care sunt criteriile de eligibilitate pentru participarea la Programul Femeia Antreprenor în noua ediție? Există modificări semnificative în comparație cu criteriile ediției anterioare?
  2. În cazul în care unele persoane au depus cereri de finanțare în cadrul ediției anterioare și au fost considerate neeligibile, vor avea posibilitatea să depună din nou cereri în cadrul noii ediții a programului?
  3. Care sunt domeniile și tipurile de proiecte considerate eligibile pentru finanțare în cadrul Programului Femeia Antreprenor? Există limitări sau restricții cu privire la tipurile de investiții sau achiziții finanțate?
  4. Care este suma maximă pe care o poate primi un beneficiar al Programului Femeia Antreprenor în cadrul acestei ediții? Există un plafon maxim pentru finanțările nerambursabile acordate prin acest program?
  5. Care este estimarea numărului de beneficiare pentru anul 2024 și care este bugetul total alocat pentru această nouă ediție a programului?

Vă mulţumesc.

Solicit răspuns în scris și verbal.                                               

Senator  AUR

Sorin Cristian MATEESCU

Vă amintim că senatorul AUR, Sorin Cristian Mateescu,  este vicepreședinte al Comisiei pentru constituționalitate și membru în Comisia juridică de numiri, disciplină, imunități și validări iar din 01 septembrie 2022 este membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru examinarea inițiativelor legislative din domeniul justiției.

mai multe despre senatorul Sorin Cristian Mateescu aici

mai multe articole din categoria Politică aici

error: Continut protejat !!