Sorin Cristian Mateescu senator A.U.R.Sorin Cristian Mateescu senator A.U.R.
DECLARAŢIE POLITICĂ

Adresată de către domnul senator Sorin-Cristian MATEESCU

Circumscripţia electorală nr.14 Constanța, Grupul  Parlamentar

Alianța pentru Unirea Românilor ( AUR)

Ședinţa Plenului Senatului României din 12.03.2024

Titlul declarației politice : „Jaf legalizat: Cum au împovărat taxele poporul pentru a alimenta bugetul de stat cu 20% mai mult ! ”

Domnule Preşedinte de şedinţă ,

Doamnelor și domnilor senatori !

Astăzi, trebuie să atragem atenția asupra unei realități amare și greu de digerat: guvernul nostru a ales să-i lovească pe cetățeni cu o nouă serie de taxe și impozite, sub pretextul creșterii veniturilor la bugetul de stat. Nu putem să nu observăm că această abordare lipsită de scrupule a avut un impact devastator asupra buzunarelor oamenilor obișnuiți, în timp ce politicienii se laudă cu cifrele din balanța bugetului.

Este adevărat că, în prima lună a acestui an, veniturile la bugetul general consolidat au crescut cu aproape 20%, dar ce este ascuns în spatele acestor cifre pompoase? Creșterile masive de taxe și impozite, bineînțeles! Taxele sociale și impozitele pe salarii au explodat cu 24,5%, și asta nu este decât începutul suferinței pentru contribuabilii obișnuiți.

Această creștere a impozitelor vine la pachet cu o serie de măsuri draconice care lovesc în întreprinderi și angajați. Să nu uităm că scutirea de la plata impozitului pentru anumite categorii de salariați a fost eliminată fără milă, iar majorările salariilor minime nu fac decât să acutizeze presiunea fiscală. În timp ce politicienii se laudă cu cifrele din rapoarele contabile, oamenii din stradă se luptă să facă față unui cost tot mai mare al vieții.

Măsurile luate au dus la un climat de nesiguranță și frică în rândul întreprinderilor și angajaților, îngreunând și mai mult recuperarea economică. Este clar că acest guvern preferă să-și umple buzunarele decât să protejeze bunăstarea cetățenilor săi.

Prin urmare, cerem o revizuire urgentă a politicii fiscale, care să pună capăt acestui jaf legalizat și să aducă o gură de aer proaspătă pentru cei care suferă sub povara taxelor excesive.

Este timpul să ne ridicăm împotriva acestei asupriri fiscale și să cerem responsabilitate și transparență de la guvernanți. Nu vom mai tolera să fim jefuiți sub pretextul bunăstării bugetului de stat!

Vă mulțumesc.

Senator  AUR de Constanța

Sorin Cristian MATEESCU

Vă amintim că senatorul AUR, Sorin Cristian Mateescu,  este vicepreședinte al Comisiei pentru constituționalitate și membru în Comisia juridică de numiri, disciplină, imunități și validări iar din 01 septembrie 2022 este membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru examinarea inițiativelor legislative din domeniul justiției.

mai multe despre senatorul Sorin Cristian Mateescu aici

mai multe articole din categoria Politică aici

error: Continut protejat !!